Over ons

                                                                          

WineBoxers is een project die Stijn Derlyn en Martijn Soen samen gestart zijn eind 2019.

Ze gaan al mee van in het middelbaar toen ze een kamer deelden op internaat in de Hotelschool van Koksijde tijdens hun opleiding Kok en uiteindelijk sommelier. Sindsdien zijn ze beste vrienden en hebben ze professioneel verschillende dingen samengedaan.

Stijn had vroeger een restaurant in Kluisbergen, waar nu de winkel gevestigd is. Martijn werkte tussen 2000 en 2009 in verschillende zaken als sommelier. Na die periode is hij gestart met het ontwikkelen van apps en anderzijds met consulting aan bedrijven binnen de foodsector.  Zijn bedoeling was om wijn kopen in grote assortimenten te vergemakkelijken via een app. Toen Colruyt interesse toonde in één van de apps heeft hij zijn bedrijf aan hen verkocht. Ook wilde Colruyt dat Martijn samen met enkele andere mensen aan boord kwam voor een nieuw project. Dat project is uiteindelijk CRU geworden. Ook Stijn is toen aan boord gekomen en in 2014 hebben ze samen voor Colruyt de versmarkt CRU bedacht en in de markt gezet.

Na 6 jaar hadden ze beide wat heimwee naar de wijn en vonden ze dat het stilaan toch tijd werd dat online wijnkopen evidenter werd.

WineBoxers wil laagdrempelig heel kwalitatieve wijnen aan huis leveren in alle prijsklassen. Ze mikken op ‘WineBoxen’ tussen 50 en 100 euro. Klanten kunnen vervolgens online wijnen bijbestellen die ze lekker vonden in het pakket.

De Covid-crisis heeft hen gedwongen iets sneller online te gaan dan ze voorzien hadden. Met de Cartoons willen ze een soort van spel koppelen aan het "wijn" verhaal. De cartoons moeten ook de rode draad worden in de WineBoxers communicatie. Via Instagram en Facebook zullen de cartoons tot leven komen en naast een gezicht ook een karakter krijgen. Ze willen dus ook humor en stereotypes gebruiken in de communicatie om zo het wijnconcept in de kijker te zetten.